Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Appen BeMyEyes hjälper blinda att se

Be My Eyes är en app som hjälper personer med blindhet eller nedsatt syn att leva ett normalare liv. Genom appens videochatt kan synnedsatta få hjälp att navigera visuellt i svåra situationer.

Personer över hela världen kan samarbeta med varandra utan mellanhänder genom plattformsappar. Ett känt exempel är Uber som kopplar ihop bilägare med privatpersoner i resebehov. Be My Eyes fungerar på ett liknande sätt. Genom appens kamerachatt kan blinda få hjälp av personer med normal syn att navigera i matbutikens hyllor, se om man kommit ihåg att stänga av spisen eller svara på mail.

Appen är ett fint exempel på hur teknik kan användas för att ge funktionshindrade personer ett rikare liv. Det är gratis, anonymt och tillgängligt dygnet runt. Alla kan joina appen som volontär eller synnedsatt i behov av hjälp. Man förbinder sig inte till något, så man kan hjälpa till så mycket eller lite som man har tid med.

Sedan lansering har appen lockat nästan en miljon volontärer, som hjälpt 66 000 blinda och synskadade i vardagen. Appen har använts i över 150 länder och över 120 språk.

Läs mer om appen