Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

C More vill integrera flyktingar genom svensk film

“Filmtegration” är ett nytt projekt från C More, som vill göra det enklare och roligare för nyanlända svenskar att lära sig språket och kulturen med hjälp av svensk film.

163 000 asylsökande kom till Sverige hösten 2015, men det är först nu som många av dem påbörjar SFI. För att göra det enklare och roligare att lära sig språket och kulturen har C More skapat projektet Filmtegration, som gör det möjligt för SFI att gratis använda svensk film i undervisningen, till exempel “Sällskapsresan” och “Så som i himmelen”.

Svensk film ger förståelse för svensk kultur

– Film kan hjälpa eleverna att uppleva mer autentiskt språkbruk, med slang och uttryck som sällan finns i grammatikövningar men som finns i samhället. Film kan också hjälpa lärare och elever att närma sig samtal i klassrummet som annars är svåra att komma åt, till exempel om jämställdhet eller svenskars förhållande till allt från tvättstugan, alkohol eller vädret, skriver C More på sin kampanjsajt.

Tjänsten kommer till en början innehålla sex svenska filmklassiker:  SällskapsresanSå som i himmelenMitt liv som hundAdam & EvaBlack Jack och Grabben i graven bredvid.

Se filmen om projektet: https://vimeo.com/233620259

Projekt som “Filmtegration” är utmärkta exempel på hur det knappast behöver kosta mycket för företag att göra CSR-insatser som hjälper samhället på riktigt.