Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Blinkist hjälper dig läsa fyra böcker om dagen

För att bli framgångsrik bör man läsa massor av böcker. Men för många är det svårt att hitta tiden att läsa. Familjen, studier och jobbet kommer ofta emellan. För att hjälpa mig läsa fler böcker har jag börjat testa en app som heter Blinkist.

Blinkist ger 15 minuters-sammanfattningar av de största böckerna i kommunikations- och managementgenren. De som byggt appen har läst in massor av böcker, och sammanfattar varje boks viktigaste insikter (“key takeaways”).

Appen fungerar lite som kompisen i klassen på universitetet som alltid tog anteckningar under lektioner, som man sedan kunde få snegla på inför provet.

Som användare kan man välja att del av sammanfattningarna i ljudform eller textform. Själv lyssnar jag helst. Bara idag har jag lyssnat på fem böcker; två under morgonen medan jag lagade frukost, en under promenaden till jobbet och två under lunchrasten.

Bra och dåligt med Blinkist

Plus:
+
Abonnemanget ger tillgång till 2000+ non-fiction-böcker, men kostar som en bok i månaden: 129:-/mån.
+ Innehåller många bra böcker som jag velat läsa men inte hunnit- t.ex. Creativity Inc., Thinking Fast and Slow och Elon Musk-biografin.

Minus:
– Eftersom bokinnehållet koncentreras till 15 minuters sammanfattning måste man lyssna fokuserat för att inte missa viktiga insikter. Jag har fått lyssna om flera avsnitt efter att ha tappat koncentrationen första gången.
– Blinkist har bara engelska böcker

(Detta inlägg är inte sponsrat – jag tyckte att appen var genuint bra nog att tipsa om)

Läs mer